NK Discgolf 2023 naar Rijswijk!

NK Discgolf 2023 naar Rijswijk!

Het Elsenburgerbos staat eindelijk weer op de kalender als locatie van een grote discgolfwedstrijd. En ditmaal als het toneel van het NFB Nederlands Kampioenschap discgolf.

In het Elsenburgerbos kwamen al vele Europese discgolflegendes om deel te nemen aan de Dutch Open. Een greep uit de namen die al eens het ereschavot mochten betreden in Rijswijk: Kristin Tattar, Simon Lizotte, Henna Blomroos,Markus Källström, Seppo Paju, Albert Tamm en meer.

In het weekend van 8 t/m 10 september gaat het NK los. Het Elsenburgerbos heeft zich in het verleden al bewezen als een fantastische discgolflocatie. Met hotels nabij, een mooie heuvelachtige omgeving en een mogelijkheid tot een uitdagende 18-holescourse voor meerdere niveaus is Rijswijk hierin uniek. In overleg met de Werkgroep Competitie en Bear Disc Golf is de Weekend League die oorspronkelijk in het NK weekend gepland was verplaatst naar 2 en 3 september.

Uniek is dat het NK door zeven verschillende organisatoren afkomstig van drie verschillende verenigingen georganiseerd wordt. Te weten Peter Buijsrogge, Silvan Floor, Cindy Friedman, Matthijs Muis, Eveline Nagtegaal, Laura Nagtegaal en Mark Oxer. Een groot deel van deze groep is eerder al (sterk) betrokken geweest bij de organisatie van de Dutch Open. Deze organisatie neemt dit team op zich namens de NEderlandse Frisbee Bond.

Lukt het Boaz Veld en Hilde Goorhorst om hun titels te verdedigen in Rijswijk?

Later volgt meer informatie over de toewijzing van het NK Teams en meer informatie over het inschrijven voor beide toernooien.

bron: https://www.frisbeesport.nl/cms/nieuwsbericht/nk-discgolf-2023-naar-rijswijk